Vouwfietsen

Een vouwfiets is een fiets die kan worden opgevouwen, waardoor hij makkelijk mee te nemen is in de trein, in de auto en op de boot.

Vouwfiets gebruik

Een vouwfiets is een populaire fiets; veel mensen wonen en werken niet in dezelfde plaats en een vouwfiets kan makkelijk vervoermiddel zijn van en naar de trein of auto. Toen dit type fiets net op de markt was voor de consument, was het qua rijcomfort nog afzien. Nu onderscheidt de vouwfiets zich nauwelijks nog in dat opzicht van de gewone fiets.

Al blijft het rijden op een normale fiets met een normaal formaat wielen toch prettiger, zeker als het langere tochten betreft. De ontwikkelingen gaan intussen verder. Er bestaan op dit moment zelfs elektrische vouwfietsen, in navolging van de normale elektrische fietsen. Op de pagina’s over vouwfietsen vind je allerlei informatie van de geschiedenis van de vouwfiets tot en met tips bij het kopen van een vouwfiets.

Geschiedenis van de vouwfiets

Steeds meer mensen hebben een vouwfiets. Maar dat de vouwfiets al een hele lange geschiedenis heeft, zelfs tot voor de Eerste Wereldoorlog, dat weten veel mensen nog niet. Dat betekent wel, dat de kennis techniek voor het maken van een vouwfiets al heel lang aanwezig is en steeds beter wordt. Meer hierover in de Geschiedenis van de vouwfiets.

Aanschaf vouwfiets

Waar moet je op letten bij de koop van een vouwfiets. Natuurlijk moet je kijken waar je de vouwfiets met name voor wilt gebruiken. Maar verder zijn ook belangrijk het gewicht, de grootte van het pakket, het gemak van het “opvouwen” enz. Alle aspecten komen aan bod op de pagina Vouwfiets kopen.

Vouwfiets merken

Meer vraag, levert vaak ook meer keuze in vouwfietsen op. Veel merken vouwfietsen zijn dan ook bekenden op de fietsenmarkt, zoals Gazelle, Union, Batavus. Daarnaast bestaan er ook fabrikanten en ontwikkelaars die zich speciaal op de vouwfietsen hebben gericht. Alle bekende en ook wat minder bekende namen komen aan bod op Vouwfiets merken.

Post Navigation