Sleutels afgebroken

De veiligste manier om zelf een afgebroken sleutel uit een cilinder te trekken is door met een haakje het uiteinde te pakken. Dit kan je doen door het uiteinde van een ultradun ijzerdraadje om te buigen. Een andere manier is om het zaagblad van een figuurzaag af te knippen. De groeven van dit blad vormen dan het haakje waarmee je de sleutel uit het slot kunt trekken.

Een andere methode die je toe kunt passen om een afgebroken sleutel uit een slot te halen is met gebruik van secondelijm. Je kan hier een klein druppeltje van op de breuk smeren en afgebroken sleutel terug in het slot stoppen.

Wanneer je vervolgens de lijm laat drogen bestaat de kans dat de twee delen weer aan elkaar zitten en je de sleutel eruit kunt trekken. Wees wel voorzichtig dat je niet teveel lijm gebruikt want hiermee kan je het slot onherstelbaar beschadigen.

Een slotenmaker inschakelen

Met de twee bovenstaande methodes kan je een afgebroken sleutel uit je slot halen. Een makkelijkere oplossing is echter om meteen een slotenmaker in te schakelen. Deze kan dan binnen een half uur bij je op de stoep staan en zonder problemen de sleutel uit de cilinder halen. Wanneer je geen reservesleutel op zak hebt kan de slotenmaker ook meteen de deur voor je openen.

Sleutels afgebroken? Bel een slotenmaker!

Post Navigation