Het verschil tussen DTS master Audio en Dolby TrueHD

Door de komst van de Blu-ray zijn er twee audioformaten bijgekomen die de HD beelden met de HD audiokwaliteit moeten combineren. Waarschijnlijk heb je ze weleens op de cover zien staan; Dolby TrueHD en DTS master Audio. Maar wat zijn nu precies de verschillen?

Dolby TrueHD is een audioformaat wat ontwikkeld is door Dolby en DTS master Audio is door DTS ontwikkeld. Beide bedrijven hebben verschillende audioformaten die je terug kunt vinden op receivers, DVD’s en Blu-ray films. Deze formaten zijn speciaal voor de Blu-ray films.

Dolby TrueHD kan audio data met een snelheid van 18 megabit per seconde weergeven en ondersteunt acht kanalen aan 25 bit, 96 Khz audio. Nu klinkt dat een beetje ingewikkeld, maar het komt erop neer dat de weergave van details en het bereik van de audio vele malen hoger is dan die van Dolby Digital.

DTS master Audio biedt net als Dolby TrueHD een audioweergave is vrijwel gelijk is aan de originele audio van de film, zoals de regisseur het bedoeld heeft. Zo heeft het audioformaat een bitrate van 24.5 megabit per seconde en ondersteunt het een zo goed als onbeperkt aantal surround kanalen aan 24 bit, 96 Khz audio.

Post Navigation